maandag 7 april 2008

dag 5-10

Het is al een tijdje geleden, dus tijd voor een update.

We hebben ons al helemaal aangepast aan de Surinaamse cultuur. Alles verloopt dus zeer rustig. Veel eten en drinken en niet kijken op een minuut (of een uur).

De voorbije dagen hebben we ons vooral bezig gehouden met een bezoek aan Nieuw-Amsterdam, zonnen, zwemmen en onze (leuke) huisgenoten leren kennen.
Nieuw-Amsterdam was zalig. Prachtige natuur en een verademing als je enkele dagen in het toch wel redelijk vervuilde Paramaribo hebt doorgebracht.

Gisteren hebben we gegeten bij onze vriendelijke Surinaamse buren. De gastvrijheid is hier groot. We werden volgepropt met souto-soep (zoute soep met soja, aardappel, ei en nog veel meer), bakabana's (heerlijke gebakken bananen in een soort deeg met pindasaus) en macaroni. Ik denk dat de Surinamers niet tevreden zijn als je hun huis verlaat zonder volle maag!

Ik probeer straks foto's op de blog te zetten, want de dingen zijn hier soms zo mooi dat ik ze onmogelijk kan beschrijven.

tot gauw
Bart

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Blij dat jullie het daar goed hebben! Hier komt de zon er nu en dan efkes door, al heeft het dit weekend nog gehageld.. Geniet dus maar al van jullie zomer in Suriname, en blijf nu en dan iets posten, dan blijf ik jullie volgen :-)

Thomas (niet Ricky :p )

Anoniem zei

hey bart,

zo aan de andere kant van de wereld moet echt tof zijn!!!!
en dan nog zo'n mooi exotisch land!
geniet maar van de zon en de warmte, want hier is het koud koud koud!!!!
nog veel plezier toegewenst daar!

xxxx
Eline