maandag 12 mei 2008

Dag 41-44

Het was al lang geleden dat we nog een meerdaagse trip hebben gedaan dus dit weekend vertrokken we vol ongeduld op onze tweede uitstap.

Vrijdagavond werden we opgehaald bij de Ware Tijd en naar het huis van onze gids, Dion, gevoerd. Anke en Inge gingen ook mee, hun hebben we al eerder leren kennen. We waren met een kleine groep; Coralie, Anke, Inge en ik en Jurgen, Abba, Berber, Liebrecht en Lien.

Na kennis gemaakt te hebben met de familie van Dion wrongen we ons in zijn raar, maar zeer goed rijdend busje en vertrokken we richting Brownsberg. De weg was van het slechtste dat ik hier al heb gezien, maar de Renault van Dion liet ons niet in de steek. 1 keer moesten we wel allemaal uit het busje omdat het te zwaar was om een helling op te rijden.
Na ongeveer twee uur rijden kwamen we in het donker toe aan Stone Island, de plaats aan de rand van het stuwmeer en aan de voet van Brownsberg, waar we overnacht hebben. 's avonds laat hebben we nog in het stuwmeer gezwommen en een kampvuur gemaakt.

De volgende dag stonden we vroeg op. Voor het eerst konden we de pracht van Stone Island in daglicht aanschouwen. Het stuwmeer werd in de jaren zestig aangelegd om de dam te voorzien van water. Het resultaat is vreemd, maar mooi. Een gigantisch meer met overal boomtoppen en kleine eilandjes (die eigenlijk bergtoppen zijn) die nog boven het wateroppervlak uitsteken.

Met een bootje zijn we dan een stuk verder gevaren waar we aan een wandeling naar de Witte Kreek begonnen. Tijdens die wandeling brak een tropische regenstorm uit waardoor we zeiknat waren toen we aan de Witte Kreek aankwamen. Geen enkele reden dus om niet te zwemmen.
's Avonds zijn we dan het marron-dorp ingegaan en volgde er opnieuw een kampvuur op Stone Island, dit maal in combinatie met kip op de barbeque.

Zondag hebben we dan een heel eind gewandeld op Brownsberg. Eerst naar de Irene-waterval en dan naar de Leo-waterval. Het was een vrij lastige tocht door de jungle maar zeker de moeite waard. 's avonds vertrokken we dan, na vergeefs op piranha gevist te hebben, terug naar Paramaribo.
Het was een zeer leuk weekend met een goeie gids. Dion doet niet alles volgens de regels, maar zorgt ervoor dat zijn klanten niets te kort komen en dat ze veel zien op minder toeristische plaatsen. We zullen waarschijnlijk nog trips doen met hem.

Vandaag is het ondertussen weer werkdag en volgend weekend moeten we ook werken. Uitgerust ben ik niet, maar toch zie ik het zitten.

Foto's van Brownsberg komen binnenkort op facebook (en hier misschien)

Tot later!
Bart

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo,

Ben benieuwd naar de foto's. Naar ik kan lezen moet het daar enorm mooi zijn en rustig. Raar dat bergen nu plots eilanden zijn. Het zou leuk zijn moest je aan foto's geraken van hoe het er vroeger uitzag, om de vergelijking te kunnen maken.
Dat je moet uitstappen zodat de bus de berg op kan is nog niet zo erg, moest je hem moeten duwen zou het wel anders zijn.
Het is hier thuis al een ganse week zeer warm ( 24 tot 27 zelfs 28 graden )Te warm voor België.Te drukkend. Wij komen natuurlijk niet aan de 35 graden zoals bij jullie doch die warmte zal je daar wel beter kunnen verdragen zeker.
Ik heb al je foto's van jou en Coralie nogmaals bekeken. Ze zijn prachtig. Er wordt nogal wat gefeest zie ik !!! Nu ja na het werken mag dit wel hé.

Doe zo verder met je artikels en de groeten aan allen.

Pa

Anoniem zei

Oke, we hebben het hier begrepen. Jij bent daar met je gat in de boter gevallen. Al die uitstappen, prachtige dingen meemaken, veel feesten terwijl wij ons hier te pletter zweten in drukkend warm weer (dat overigens morgen gedaan is). Nog een geluk dat wij melkchocolade met nootjes van Cote d'Or hebben om ons te troosten.

Groeten uit Sint-X.

Anoniem zei

kuh kuh, wij hebben ook een winkel ontdekt waar er cote d'or chocolade verkocht wordt. maar sssst want we hopen dat er toch een aantal pakketjes toekomen met cote d'or melkchocolade met nootjes:) heh eh

Coralie

Anoniem zei

Dedju Coralie,
moet je nu mijnen joke verbrodden maken ja? Ah zo, jullie hebben een winkel gevonden waar ze chocolade van Cote d'Or verkopen. Awel, ge moogt het nu zeker vergeten dat wij nog iets opsturen. Nèh.
Werk nog maar een beetje.

Johan

Anoniem zei

Dag Bart,
Een stage in het buitenland is toch wel ongelooflijk tof.
Niet enkel werken op de krant, maar ook het land verkennen dat geeft toch wel een meerwaarde aan je stage.
De foto's zijn zeer mooi.
Onze Lien heeft na het zien van je foto's ook beslist om later een stage in het buitenland te doen.
Schrijf maar veel op je blog, neem maar veel foto's zodat we hier in Brugge jullie avonturen verder kunnen meevolgen.
Vele groetjes van
Patrick,Diane, Dimi en Lien.